والدگری مدرن چیست آیا میتونیم در دنیای مدرن زندگی کنیم اما مدرن نشیم؟ والدین مدرن فرزندشون رو بر اساس اصول علمی و متناسب با شرایط جامعه تربیت میکنن نه بر اساس شیوه های تربیتی غلط گذشته!!

در زمانهای گذشته تعلیم و تربیت برای حفظ بقاء بود و فقط مهارتهای ضروری برای زندگی روزمره آموزش داده می شد.اما امروزه تعلیم و تربیت نه فقط برای بقاء بلکه ابزاری جهت کسب و کار, توسعه فکر, استفاده بهترازاوقات فراغت و پیشرفتهایی در زندگی فرهنگی,سیاسی ,اجتماعی محسوب میشود.
امروزه افراد به صرف داشتن تحصیلات بالا نمی توانند شغل مناسبی کسب کنند و یا فقط با داشتن امکانات مورد نیاز برای یک زندگی خوب نمی توانند احساس رضایت و شادی را تجربه کنند.
برای داشتن یک زندگی سالم نیازمند مهارتهای زندگی هستیم. که خانواده آگاه می تواند بستر مناسبی برای فراگرفتن این مهارتها فراهم کند و با توجه به اینکه شخصیت افراد در دوران کودکی شکل می گیرد , دانستن اصول تربیت درست می تواند نقش به سزایی در پرورش یک کودک سالم و شاد ایفا کند.

خانواده اولین و مهمترین نهاد انسانی است. که تاثیر زیادی روی جامعه دارد. نظام خانواده در سرتاسر دنیا در حال تغییر است تغییراتی مثله افزایش تحصیلان زنان و ورودشون به عرصه های اجتماعی, بالا رفتن سن ازدواج , شکاف بین والدین و فرزندان و …
والدگری مدرن چیست هر تغییر و تحولی جنبه های مثبت و منفی را با خود به همراه دارد .برای شکل دادن یک خانواده سالم نیازمند اصولی هستیم که ویژگیهای مثبت خانواده سنتی را در کنار نیازهای جامعه مدرن داشته باشد .دنیای مدرن عصر نوآوری و هیجان است اگرنتوانیم شیوه های جدید زندگی در دنیای مدرن را یاد بگیریم در چالش بزرگی گرفتار می شویم.

والدگری مدرن

 

به دلیل سرعت ورود تکنولوژی , خانواده ها قدرت کمتری در هدایت و تربیت فرزندشان دارند. بسیاری از خانواده ها هویت و آینده خودشان و فرزندشان را به دست رسانه ها سپردن و فرصت با هم بودن را از هم گرفتند. به همین دلیل دانستن اصول صحیح تربیتی به والدین کمک میکند که بتوانند با اقتدار بیشتری فرزندشان را تربیت کنند.
من ساناز فتوره چی روانشناس کودک در این مقاله به بررسی چند مورد از خطاهای رایج والدین در امر فرزند پروری که در خانواده سنتی بسیار رایج بود, اشاره می کنم.

پکیج والدگری مدرن مجموعه ای از جدیدترین تکنیکهای فرزند پروری است که به شما والدین عزیزکمک می کند که فرزندتان را بر اساس اصول علمی و متناسب با شرایط جامعه تربیت کنید نه بر اساس شیوه های تربیتی غلط گذشته!!

برچسب زدن به شخصیت کودک به جای رفتار کودک :

بسیاری از والدین پس از دیدن رفتار نامطلوب از جانب فرزندشان با استفاده از جملاتی مثله دختر/پسر بدی هستی ! عزت نفس را از کودک می گیرند و کودکی که فکر می کند. والدگری مدرن چیست بد است. علاوه بر احساس شرم و گناه که می تواند. زمینه ساز اضطراب باشد. و عملکرد کودک را پایین بیاورد, طبیعتا کار بد می کند. ( ما مطابق با خود پنداره خود رفتار می کنیم) از رفتار کودک انتقاد کنید نه شخصیتش!

توصیه:

به تفاوتهای فردی کودک خود احترام بگذارید و او را با دیگران مقایسه نکنید.
به کودک خود احترام بگذارید. به این معنی که برای کودک خود ارزش قائل شوید و او را با الفاظ و صفات خوب و محترمانه صدا بزنید.
نقاط قوت فرزندتان را به او یادآوری کنید. مثلاً اگر توانایی یا استعداد خاصی دارد، حتماً نقاط قوت و استعدادش را تحسین کنید بخصوص در جمع.
به کودکتان مسئولیت بدهید. دادن مسئولیت به کودک در صورتی که متناسب با سن و توانایی وی باشد.

به جای استفاده از برچسب زدن به شخصیت کودک , بگویید رفتارت را دوست نداشتم .

داشتن حس مالکیت نسبت به کودک:

والدگری مدرن چیست بعضی از والدین فکر می کنند چون بیشتر از کودک می دانند با استفاده از تنبیه و تشویق کودک را وادار می کنند تا کارمطلوب آنها را انجام دهد و حق هر گونه اختیار و انتخابی را از کودک می گیرند که این شیوه تربیتی در خانواده سنتی بسیار رایج بود و والدین مخصوصا پدر تصمیم گیرنده بود و کودکان حقه هیچگونه اظهار نظری را نداشتند. والدگری مدرن با گرفتن حس خود مختاری و انتخاب باید انتظار فرزندی لجباز و نافرمان با احساس شایستگی وعزت نفس پایین را داشته باشیم!

توصیه:

قبل از رد کردن خواسته فرزندتان با دقت به حرف او گوش دهید و فکر کنید.
به فرزندتان اجازه تصمیم گیری در امور را متناسب با سن و شرایط بدهید .
چند گزینه به کودک بدهید تا از بین آنها قدرت انتخاب داشته باشد.
حداقل با قسمتی از خواسته کودک موافقت کنید و اگر نمی توانید دلیل مخالفتتان را متناسب با سنش برایش توضیح دهید.

در نظر داشته باشید آزادی در قبال احساس مسئولیت داده می شود .

نادیده گرفتن احساسات کودک :

گریه نکن تو بزرگ شدی , مرد که گریه نمیکنه ! احتمالا این جملات برای شما آشناست . کودکی که نتواند احساساتش را بروز دهد والدگری مدرن چیست احتمالا دچار تله بازداری هیجانی خواهد شد و در آینده هم نمی تواند روابط سالمی را تجربه کند چون لازمه یک رابطه سالم مهارت ابراز احساسات است , افرادی که احساسات خود و دیگران را می شناسند و راجع به آن گفتگو می کنند کمتر دچار سوء تفاهم می شوند.

والدگری مدرن درک احساسات به کودک کمک می کند رفتارشان را در موقعیت های اجتماعی هدایت کنند.از آنجایی که نخستین تجارب هیجانی در خانواده رخ می دهند روابط خانوادگی بر رشد هیجانی تاثیر گذار است.

توصیه:

با فرزندتان راجع به احساسات مختلف خود (حتی احساس منفی مثل خشم ) حرف بزنید.
احساسات کودک را انعکاس دهید مثلا تو خیلی عصبانی هستی چون من امروز وقت نکردم باهات بازی کنم!
مکانی را برای تماشای افراد انتخاب کنید و از کودکتان بخواهید با دقت به چهره افراد نگاه کند و بگوید چه احساسی دارد. از او بپرسید که فکر میکند چرا آن فرد این احساس را تجربه می کند ؟
برای کودک خود داستان بخوانید و از او بخواهید احساسات مختلفی که شخصیتهای داستان داشتند را بگوید.

والدین باید به کودک خود یاد دهند که مجاز به تجربه هر احساسی هستند اما مجاز به انجام هر رفتاری نیستند!

محبت کردن مشروط به کودک :

اگر اتاقتو مرتب کنی دوست دارم ! اگر مشقاتو ننویسی مامانت نیستم !
بر اساس نظریه کارل راجرز هر چه محبت والدین مشروط تر باشد احتمال ایجاد آسیب روانی بیشتر است. وقتی والدین تنها زمانی به کودک محبت می کنند که کار مطلوب آنها را انجام دهد کودک یاد می گیرد که تنها زمانی خود را دوست بدارد که رفتارهایی انجام دهد که والدین یا افراد مهم زندگی اش او را به خاطر آن رفتارها پذیرفته اند یا تشویق کردند و سایر زمانها احساس بی ارزشی می کند. والدگری مدرن بنابر این این کودک توسط ارزشهای دیگران کنترل می شود ودر آینده هم به جای اینکه رفتارش را در جهت رشد و شکوفایی هدایت کند، در جهت ارزشهای والدین حرکت می کند.

مثلا کودکی که فکر میکند به خاطر عصبانی شدن دوست داشتنی نیست خشم خود را سرکوب می کند و دچار سردرد می شود .سردرد اگر چه خوب نیست اما باعث می شود دیگران به او توجه کنند و به همین ترتیب کودک یاد میگیرد از طریق بیمار شدن مداوم توجه بگیرد!

توصیه:

به اشتباهات خود اعتراف کنید تا کودک متوجه شود که همه انسانها ممکن است خطا کنند و این دلیل بر بی ارزش بودن آنها نیست.
از نصیحت بیش از حد و دستور دادن به فرزندتان خودداری کنید.
کودک خود را مورد تحقیر و تمسخر قرار ندهید. همچنین هرگز به دیگران اجازه ندهید که کودکتان را مورد تحقیر و تمسخر قرار دهند.
از فرزندتان قدر دانی کنید.

به کودک خود در زمانهای مختلف محبت کنید نه فقط زمانیکه کار خوبی انجام داد.

والدگری مدرن

ریشه خیلی از اختلالات و مشکلات بزرگسالی برمیگردد به دوران کودکی و تربیتهای نادرست گذشته …. از آنجایی که پیشگیری بهتر از درمان است و بعضی از مشکلات اگر زود شناسایی نشود درمان طولانی و هزینه بری دارد و در بعضی از موارد درمان ندارد با آموزش رفتارهای درست میتوانیم جلوی آسیبهای بعدی را بگیریم.

درکارگاه والدگری مدرن می آموزید

با آسیبهای دوران کودکی خود آشنا شوید و به پذیرش برسید.
اشکالات رفتاری خود با فرزند خود را یاد بگیرید و آنها را اصلاح کنید.
چگونگی گذاشتن وقت باکیفیت برای فرزندتان همراه با بازی را یاد می گیرید.
یاد میگیرید برای کودکتان چگونه محدودیت بگذارید.
یاد می گیرید چگونه توجه و تمرکز فرزندتان را افزایش دهید.
یاد می گیرید چگونه کودک پرخاشگر خود را آرام کنید.
یاد می گیریم چگونه مهارتهای اجتماعی کودکتان را بهبود ببخشید.
یاد می گیریم چگونه والدین کافی برای فرزندتان باشید.
یاد می گیرید لذت والد مدرن بودن را تجربه کنید .

والدین مدرن باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *